Кіжуч припаде до смаку шанувальникам червоної морської риби з ніжним і соковитим м'ясом. Відличити його від інших представників лососевих можна за яскраво-сріблястим кольором луски, за який рибу прозвали «срібним лососем». М'ясо пензлів має щільну текстуру та характеризується браком дрібних кісток. Воно низькокалорійне та легко перетравлюється організмом. Ця грубогабаритна риба може досягати до 1 м завдовжки й приблизно 15 кг ваги, залежно від середовища проживання. В інтернет-магазині «Ікорний будинок» представлені тушки розміром 2,7-4,2 кг без голови.
Користь червоної риби кіжуч
М'ясо морського лосося має всі необхідні властивості для здоров'я організму. Серед його корисних компонентів можна виділити:
-
вітаміни В1, В2, E, A, PP;
-
мінерали фосфор, фтор, калій та натрій;
-
кислоти Омега-3.
Такий хімічний склад збільшує рівень гемоглобіну в крові, сприятливо впливає на серцево-судинну систему та покращує мозкову діяльність. Завдяки тому, що тушка риби піддається шоковому замороженню, всі її смакові та поживні властивості зберігаються. Свіжість і якість м'яса цільної риби дикого лосося кижуч можна визначити по стану луски — вона має бути яскравою, блищати та щільно прилягати до м'яса.
Основні атрибути | |
---|---|
Тип | Морська риба |
Країна виробник | США |
Користувальницькі характеристики | |
Вид продукції | Заморожені |
Вид риби | кижуч |
- Ціна: 499 ₴/кг