Червона риба лосось із головою, розмір 5-6 кг, свіжо-морозиво.
Лосось — риба сімейства лососевих. Ніжно-рожеве м'ясо риби називається лососина. Лосось вважається жирною рибою. Лососи діляться на дві великі групи: атлантичний (сімга, кунжа) і Тихий (давня частина). Лосось продаються свіжим, засоленим, копченим. Особливо цінується свіжа лососева ікра, з лосося виходить смачний паштет. Лосося подають як окрему закуску в нарізку, роблять з ним бутерброди, додають у салаты. З лосося варлять супи. Його запікають цілком, начиляючи травами.
Історія
Ловити лосося і вживати його в їжу людина почала практично відразу ж, як з'явилися перші прибережні поселення. Орудія для лову лосося в те часи були досить примітивними, але, судячи з знахідкам археологів, риба була в цих поселеннях одним з основних харчових продуктів. На узбережжях Австралії, Шотландії та Європи лосось був популярним приблизно з часів Середньовіччя. Влітку його коптилі та сушили, щоб загоїти більше смачного м'яса на зиму.
Корисні властивості
М'ясо лосося містить велику кількість білка та «довершеного» жиру (то є, ненасичених кислот, які позитивно впливають на рівень жиру в крови). Жир, що міститься в лососі, розріджує кров, подібно до акорду і захищає артерії.
Досить з'їсти приблизно 100 гр. м'яса лосося, щоб організм отримав добову норму вітаміну D и половину норми B12. Крім цих вітамінів, у ньому містяться також вітаміни A, B1, B2, C, E и PP. В лососевому м'ясі багато калію, цинку, молібдену, фосфору, хрому, фтору, заліза, магнію.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Норвегія |
Тип | Морська риба |
Вид риби | Лосось |
Вага | 5 кг |
Ціна за 1 кг | 285 |
Користувальницькі характеристики | |
Вид продукції | Заморожені |
- Ціна: 450 ₴/кг